Christiansholms Parallelvej 13

2930 Klampenborg

  • Pris 27.000.000
  • Ejerudgift 10.903
  • Boligareal 264
  • Grundareal 212
  • Værelser 7
  • Energimærke A2020

Herskabelig minimalisme i de engelske rækkehuse

Gennem den hyggelige forgård og op af trinene, møder du en bolig, der er totalrenoveret på et niveau, der sjældent opleves. Med et særligt højt og yderst kvalitetsbevidst materialevalg er hele huset minutiøst gennemgået med en skræddersyet tilgang, der har skabt en smuk balance mellem en herskabelig og autentisk charme på den ene side og et minimalistisk og moderne udtryk på den anden.

Højden til lofterne - både i stueetagen og første sal, der er uden skråvægge - arbejder for en gennemgående rummelighedsfølelse, ligesom den dekorative stuk, de smukke fyldningsdøre, panelerne og lister på væggene underbygger herskabeligheden. Lyset vælter ind gennem de store vinduespartier i trukket glas, der giver det helt rigtige spil til en klassisk ejendom som denne.

Stuens gaspejs er ny, men konstruktionen i Carrera-marmor og de smukke ornamenteringer får den til at falde smukt ind på samme måde som de nye radiatorskjulere i fransk flet holder stilen med en stilbevidst hånd. Stuen har skjulte indbyggede snedkerskabe, ligesom hele etagen er rettet op og lagt i vater og afsluttet med Chevronparketgulve med gulvvarme, som i øvrigt går igen hele huset igennem.

Stueetagen i de Engelske Rækkehuse indeholder normalt ikke køkken, men i dette tilfælde er der installeret og udført et specifikt designet snedkerkøkken, der fordeler sig med køkkenø med bordplade i Carrara-marmor, der går igen på bordplade og på væggene i kogenichen. Snedkerkøkkenet har Quooker i bruneret messing og en praktisk kværn i vasken. Køkkenet har køleskab, induktionskomfur med indbygget emhætte, to ovne og to vinkøleskabe fra Gaggenau - dog er opvaskemaskinen fra Miele.

Via stueetagens hall er der et smukt trappeløb til 1. etage, der leder op til en lys repos på første etage med ovenlys, hvorfra der er adgang til Master Bedroom, walk-in closet og yderligere to ekstra værelser - det ene med snedkerudførte skabe og det andet med en snedkerudført bogreol.

Det store badeværelse er udsmykket med store fliser i Carrera-marmor på både gulv og vægge, speciallavet Cocoon-bademøbel med dobbeltvask, og VOLA-armaturer i gunmetal. Den dobbelte bruseniche har unidrain og badeværelset byder desuden på et fritstående badekar og et separat japansk toilet.

Trappeløbet leder dig fra stueetagen og ned til husets underetage, som har yderligere et køkkenalrum, stort værelse og badeværelse. Parterre, som etagen kaldes i et engelsk rækkehus, har desuden egen indgang praktisk monteret med kodelås.

Underetagen har direkte adgang til den sydvendte gårdhave med sol fra morgen til eftermiddag i forlængelse af snedkerkøkkenet fra Simonsen og Czechura, der er særdeles veludstyret med en massiv mørkegrå marmorbordplade, et originalt La Cornue gaskomfur, hele to vinkøleskabe og køleskab og fryser fra Gaggenau. Opvaskemaskinen er igen fra Miele. Det lækre kvalitetskøkken hernede i husets Parterre er desuden udstyret med Quooker og kværn i vasken.

Badeværelset er i samme røde tråd som øverste etage med store Carrara fliser, speciallavet vask i Carrara-marmor fra Cocoon, VOLA-armaturer i gunmetal og bruseniche med unidrain. Et indbygget skab og et spejl designet til badeværelset sætter standarden og fuldender kvaliteten.

Etagen har derudover et stort værelse med indbyggede snedkerskabe og utility elegant placeret under trappen, hvor der igen er indbyggede skabe. Vaskemaskine og tørretumbler er fra Miele.

Ejendommen, der er opført i 1903, fremstår helt og aldeles gennemført og smagfuld i sin engelske byggestil med hvidpudset facade, nye vinduer, ny hoveddør med elegante udskæringer, ny hovedtrappe og nyt tag.

Rækkehuset på Christiansholms Parallelvej vender helt rigtigt med husets front mod den stille og træbevoksede vej, der lader aftensolen ramme. Husets bagside vender mod den store fælles gård med masser af sol dagen igennem.

Gårdhaverne har fine solkroge, en naturlig beplantning og en stor lyserød vægrose, der blomstrer flere gange om året. De nylagte chaussé-sten følger de klassisk autentiske stilvalg ligesom et smukt smedejernshegn i forgården og et nyt hvidt træhegn i baggården fuldender ejendommens kompromisløse istandsættelse.

Ejendommen er opdateret med omfangsdræn i forgården og nyder godt af et massivt fælles pumpesystem i baggården. Huset har desuden eget depotrum i ejerlaugets fællesbygning i midten af den smukke fælles gårdhave, der sirligt passes med naturskøn beplantning og en legeplads til de små.

De engelske rækkehuse trækker en interessant historie bag sig. En historie om kortspil med en engelsk royal, der afgjorde stilen på husene til udfordringer med at få dem beboet på baggrund af den nærmest øde placering til i dag at repræsentere en rolle som yderst eftertragtede. De smukke "townhouses" med mondæn højde i stuerne, smukke facader og hyggelige gårdmiljøer har en beliggenhed i Klampenborg, der må siges at være indhentet af historien. Med Dyrehaven i baghaven, Bellevue Strand om hjørnet og gåafstand til S-toget med tog hver 10 min ind mod byen, bliver den i dag ikke meget bedre.