Ved Skrænten 4

3250 Gilleleje

  • Pris 17.000.000
  • Ejerudgift 6.472
  • Boligareal 169
  • Grundareal 1.378
  • Værelser 7
  • Energimærke

Sjældent udbudt arkitektonisk mesterværk med fantastisk havudsigt i 1. række med egen strandgrund på Sjællands nordligste punkt

Velkommen til Gilbjerghoved Vandtårn anno 2023 - Her kan du se frem til hygge, afslapning og sænke skuldrene, når du træder indenfor. Alt er gennemtænkt ned til mindste detalje både inde og ude.

Sommerhuset er totalrenoveret fra A-Z med et kvalitetsbevidst materialevalg. Vandtårnets elementer er bevaret, således ejendommen har samme udtryk - de 2 vandtanke indgår som en del af ejendommens funktions- og arkitektoniske historie - smukt kombineret med et moderne, minimalistisk touch.

Her får du et stort køkkenalrum, stue med en loftshøjde på over 5 meter ish, master bedroom, 4 værelser eller disponible rum, 2 badeværelser, entré og flot trappeløb med repos på alle 3 etager. Fra alle opholdsrum er der udsigt over Øresund til Kullen.

Øverst er der fra tårnet adgang til stor tagterrasse med fantastisk view. Her er der en 360 graders ugeneret udsigt til både vand, skov og by.

I stueetagen har vi køkkenalrum i forlængelse af cozy stue. Nyt køkken i mørkrøget eg fra Svane Køkken med Quooker, masser af tilvalg, BWT-anlæg m.v. Store vinduespartier med udsigt til vandet - ligesom i resten af huset. Dørpartier med adgang til gårdhave med udekøkken, terrasse m.v.

Cozy stue med over 5 meter ish til loftet, et væld af detaljer, store vindues-og dørpartier, der naturligvis forsyner stuen med et fantastisk lysindfald. Herfra er direkte adgang til haven og gårdhaven.
Værelsesafdelingen består af stort master bedroom og 4 værelser eller disponible rum fordelt på 2 etager med 2 fine badeværelser.

Endvidere udhus på 15 m2, der er fuldt isoleret og står på fast fundament. Her er også udendørsbruser etableret med både koldt og varmt vand.

Ejendommen, der er opført i 1921, har siden opførelsen fungeret som vandtårn for beboerne i Gilleleje og omegn. Vandtårnet blev under 2. verdenskrig brugt af værnemagten, hvor det fungerede som udkigspost, da det var herfra man havde den bedste overvågning over indsejlingen til og fra Øresund. Efterfølgende tjente tårnet som udkigspost for luftmeldeværnet. Sidenhen har ejendommen gennemgået en stor forvandling og konverteret fra Gilbjerghoved Vandtårn til totalrenoveret og toptjekket sommerhus fra 2019-2022. Ejendommen er præmieret for den unikke transformation fra vandtårn til fritidsbolig og indstillet til renoverprisen 2023.

Topbeliggende på Sjællands nordligste punkt og ca. 42 meter over havets overflade, finder i dette unikke sted. Grundens størrelse er 1.337 kvadratmeter, der går direkte ned til egen strand og støder mod øst direkte op til et stort ubebygget fredet areal. Der er kun 10 meter ish ud til vandet og den private strand. Vandtårnet er med sin beliggenhed og højde ikke at finde magen til.

Området omkring Gilbjerg Hoved er fredet (ca. 25 ha), mens et område på ca. 40 ha omfattende Gilbjerg Hoved er udpeget til Natura 2000 og EU-habitatområde. Vandtårnet er et unikt vartegn som alle på den Nordsjællandske kyst kender og elsker.

What's not to like?